Putina...istorie
MEATic a apărut spontan, ca mai toate lucrurile bune din viața mea. E o poveste despre carne și despre moștenirea culinară a familiei mele. E calea prin care să uităm graba, e o poveste despre viața trăită în respect si iubire pentru mâncarea rânduită nouă. Nu e nimic nou sub soare, iar vechile căi de a găti mă fascinează de mult timp. De aceea, am ales ca la MEATic să abordăm ingredintele într-o manieră primitivă, apropiată de originar.
Bucătăria românească e ostenirea dulce care mi s-a dat spre înțelegere și desăvârșire, după pricepere și după puteri. Puteam s-o fac, și o fac, și în afara unui restaurant, însă viața dă doar în măsura în care cere și, uite așa, m-am ales cu o noua creație cu numele dintr-un joc de cuvinte și substanță, dintr-un joc de arome pământești, pe atât de românești pe cât le-am putut găsi, adopta, preface din ce sunt ele în ce suntem noi.
Folosim mirodenii pe care le amestecăm pentru a produce condimentele în care ne îmbrăcăm carnea înainte de gătire. Îmbinăm știința vechii gastronomii cu tehnica modernă, cât să știm că am respectat tradiția școlii vechi. Cât să știm că suntem mereu antrenați pentru ieșirea din tipare.
Pariurile pe care le facem nu-s cu publicul nostru, ci cu noi înșine, iar misiunea asumată e aceea de a crește cât mai curat din jar, cărbune, lemn nobil și mâncare gătită cu drag.