Bucătăria românească e ostenirea dulce care mi s-a dat spre înțelegere și desăvârșire, după pricepere și după puteri. Puteam s-o fac, și o fac, și în afara unui restaurant, însă viața dă doar în măsura în care cere și, uite așa, m-am ales cu o noua creație cu numele dintr-un joc de cuvinte și substanță, dintr-un joc de arome pământești, pe atât de românești pe cât le-am putut găsi, adopta, preface din ce sunt ele în ce suntem noi.

MEATic a apărut spontan, ca mai toate lucrurile bune din viața mea. E o poveste despre carne și despre moștenirea culinară a familiei mele. E calea prin care să uităm graba, e o poveste despre viața trăită în respect si iubire pentru mâncarea rânduită nouă. Nu e nimic nou sub soare, iar vechile căi de a găti mă fascinează de mult timp. De aceea, am ales ca la MEATic să abordăm ingredintele într-o manieră primitivă, apropiată de originar.

Folosim mirodenii pe care le amestecăm pentru a produce condimentele în care ne îmbrăcăm carnea înainte de gătire. Îmbinăm știința vechii gastronomii cu tehnica modernă, cât să știm că am respectat tradiția școlii vechi. Cât să știm că suntem mereu antrenați pentru ieșirea din tipare.

Coacem pâinea frământată de noi, crescută cu maia. Ne mândrim cu furnizorii locali de la care cumpărăm materia primă și căutăm, prin ei, gustul pământului pe care trăim. Facem sosurile în zeci de ore de trudă veselă și dăm fripturilor noastre tot timpul de care au nevoie. Omagiem sezoanele și viața și gătim doar ce ne place să mâncăm.

Pariurile pe care le facem nu-s cu publicul nostru, ci cu noi înșine, iar misiunea asumată e aceea de a crește cât mai curat din jar, cărbune, lemn nobil și mâncare gătită cu drag.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Back to Top

Chef's Table: BBQ


This will close in 20 seconds

Jalapeno Watermelon BBQ Ribs Recipe!


This will close in 20 seconds

Maple Bourbon Pork Belly Burnt Ends Recipe!


This will close in 20 seconds

Honey Bacon BBQ Chicken Lollipop Recipe


This will close in 20 seconds

The world's BEST BARBECUE FESTIVAL


This will close in 20 seconds

The Tastiest Bites


This will close in 20 seconds

Street Food: USA


This will close in 20 seconds

American Barbecue Showdown


This will close in 20 seconds

Search For Products

Product has been added to your cart